top of page

Vara ruseasca

...si in fiecare lucru exista o parte luminoasa.. Arta lor, romanele lor, teatrul, pictura, muzica, arhitectura ori pictura, poetii si romancierii iar mai nou muzica lor - mi-au captat intru totul atentia.

Nu mai conteaza raul facut prin comunism, Gulagul, ororile; in fata frumosului cu totii pastram momentul de tacere si ne plecam fruntile cu cinste, inspre pamant si apoi ridicam, cu evlavie , ochii inspre cer- fiindca sufletul isi stie plamadirile - din ce ii sunt facute- iar frumosul are nevoie de cadrul-reazam pentru frunte si de fundatia pe care se lipesc talpile noastre. Sprijin. Reazam. Impamantare.Pamant.

Am descoperit intamplator, in urma cu 3 saptamani piesele rusesti de la Slavick Pogosov, 3go, Anivar sau or Joni si..poate e doar o pasa , acum la mine, cu muzica ruseasca, asa cum am mai avut anii trecuti crush-uri pentru muzica orientala , doar ca nu ma pot abtine - suna prea bine.

E un limbaj universal ce te face sa intelegi dincolo de cuvinte si sa iti spui : ASA DA, ASA NU. Asta e pentru mine, asta imi face bine, ceva din mine ma atrage spre un anumit lucru. Timpi.

Nevoi.

Nevoile sufletului

Tacere si muzica.

Intelegere in limbi necunoscute.

Din categoria ce ai lua cu tine pe o insula pustie? Aleg: un pix, un caiet, o carte si multa, muulta muzica.

Fiindca muzica e arta si terapie in acelasi timp. Fiindca transmite emotii, scoate emotii, te intoarce si te rasintoarce pe toate partile , te scutura, te zguduie, vorbeste interiorului tau pe care il blochezi cand ti-e frica de ce poti gasi acolo, sau pe care nu vrei sa il dechizi fiindca te sperie felul in care ai reactiona la tine ori nu ai sti cum ar rectiona ceilalti. Vara asta e o vara ruseasca, cu calduri din orientul mijlociu si cu vorbe ..ce se vorbesc doar pentru noi. Льется дождь с неба Небо серое, ну и что? А у меня в сердце солнце светит Краски все в желто красном цвете [It's cold and it's raining from the sky. The sky is grey, so what? And the Sun is shining in my heart, All is coloured in orange colour.]

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page