top of page

Legamant sfant- precum in cer asa si pe pamant

Daca ai sti cat am fugit de tine pana cand te-am intalnit- Nunta in cer. Mircea Eliade

<<Suntem inimi

Suferim cand nu mai vrem iubire

decat sa mai ratacim in nestire

predestinati sa ne gasim...>>

....Si dupa o vreme oamenii se hotarasc sa spuna: DA! Un DA mare si incurajator, deschis, predestinat, asteptat, visat si acum....rasfrant in viata vie si intamplare, in juraminte rostite in fata oamenilor, in incrustarile cuvintelor pe cercuri rotitoare ,menite a fi legate la inima prin degetul inelar, prin sfintirea si binecuvantarea timpului....mult ori putin,6 ani...si ziua de azi...un azi etern ce contine toate zilele de ieri si toate zilele de maine. Lasa-ma sa iti fiu eu- suna atat de de pregnant piesa lui Ray de la Montagne : let it be me......oricand , oriunde, ACUM, MEREU. "Aici e tot ce avem"

Si cred ca stii Cine este CEL/Cea care iti Este, cand: ..... acel Cineva devine cel langa care te simti acasa;

.... acel Cineva e cel/cea langa care nebunia ta e normalitate si poate urla in gura mare ca e , in fond, simpla si pura SANATATE!

....langa acel Cineva e usurinta actiunilor ce devin curgatoare si spatiile goale, din zilele tacute, nu mai sunt ca alte dati, apasatoare.

Lasa sa iti fie aproape omul cu care povestile iti sunt asemanatoare!

Restul va fi drum de batucit si urme apasatoare, line, usoare sau fulgeratoare de lasat, cu greutatea calcaiului gol. Suprize. Intemperii. Inopinari. ..rasete.. ...caderi, plecari... ....spatii... ...imbratisari... ...dimineti si nopti...pentru ca relatia voastra sa poata creste, sa poata respira! Dar nu asta intereseaza. Zilele se aseaza, anii se mixeaza- conteaza inceputul si ....parcursul! "Sa va fiti noroc si binecuvantare unul celuilalt" spunea intr-o carte, parintele Teofil Paraianu- e ceea ce si mie imi place sa va spun. Eu ma pricep la cuvintele scrise, in primul rand. Asa ca marturia aceasta, pe care m-ai rugat sa o transpun in speech, pentru ziua ce mare...a prins forme in urmele lasate pe hartie, putin mai devreme..poate....in siguranta caldurii de vara. Exista o forta a cuplului. O putere a lui. In fiecare cuplu ce se formeaza. Exista un timp menit sa fie.

Exista o poveste pentru fiecare.

Cred ca uneori e mai bine sa pastram tacerea. Oamenii spun mai mult decat se poate ori pot exprima in si prin cuvinte. Ii vezi, ii simti si intelegi dincolo de tot ce ti-ar putea povesti. Fiecare chip poarta o poveste- povestea de viata a unui om intercalata fulminant de perfect si impecabil de minunat cu chipul celuilalt om.

Urari vi se vor face multe.

Oamenii vor plange la acest moment de fericire, de nostalgie, de implinire....spritz de emotii....baleieri in trecutul comun, in amintiri si apoi reveniri la ziua de azi. Doi oameni si..pur si simplu viata..povesti inchinate pentru a se scrie pe pamant.

La final cu totii tacem

Asa ca ma opresc si eu aici, spunand doar atat:


SA VA DATI SPATIU unul celuilalt!



Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page