top of page

Scrisoarea fiecarui tata catre fiecare fiica


[..] Noi, tatii, avem un rol extrem de complicat: suntem barbati, nu ne pricepem la sentimente, dar stim sa iubim cu adevarat. Suntem prima iubire din viata unei femei si rolul nostru este sa o indrumam catre bine! Sa nu depinzi de nimeni, sa nu accepti compromisuri, sa nu traiesti cu un barbat doar pentru ca altfel n'ai ce manca sau n-ai de ales. Sa nu suporti aroganta unui baiat, meriti mai mult. [..] Imi doresc sa fii iubita frumos, rasfatata si sprijinita. Nu trebuie sa te multumesti cu o iubire banala pentru ca tu esti extraordinara! Sa' i ierti pe cei care nu te-au iubit atat cat ii iubeai tu pe ei: inimii nu-i poti spune pe cine sa iubeasca. In viata nu putem alege pe cine iubim, dar putem alege langa cine ramanem!

Amintestet-ti ca tu meriti tot ce e mai frumos, meriti o floare , o imbratisare, un alint, o supriza. ..inima unui tata este mai sensibila decat poti crede.

Eu astazi te pot proteja de restul lumii, maine trebuie sa te protejezi singura si sa-mi promiti ca o vei face.

Te rog sa imi promiti ca te vei descurca, ca nu vei depinde de nimeni, ca iti vei spune punctul de vedere intotdeauna, ca nu te vei teme si nu vei fi criticul vietii tale cel mai aprig.

Vreau sa stii ca viata nu este usoara, trebuie sa alegi, trebuie sa pierzi, trebuie sa lupti. Totul pare greu, dar crede-ma ca intotdeauna soarele se va intoarce, dupla ploi si furtuni.

Barbatul care iti observa intai defectele nu-ti va aprecia niciodata calitatile. Sa lupti pentru visul tau. Si femeile pot visa, pot ajunge mult mai departe decat noi, barbatii. Pentru ca femeile au acel instinct ce nu da gres.

Barbatii iubesc. Cand se indragostesc , acestia ar face orice pentru femeia indragita. Ei gresesc ulterior, atunci cand o au in brate si iubirea se transforma in certitudine. Sa nu fii o certitudine, fii un dubiu! Tine-l in alerta! Sa te cucereasca in fiecare zi, sa-ti ofere motive pentru a ramane, sa stie ca mai exista barbati pe aceasta lume, si daca te vrea trebuie sa fie acolo in fiecare zi. Meriti sa ai langa tine un cavaler adevarat! Un domn , ca n'ai timp de baieti si prosteala! Tu ai multe de facut, fata mea! Nu irosi timpul tau langa oricine, viata este un voiaj mult prea scump pentru a fi risipit langa oameni nepotriviti. Tu sa nu le permiti asta, eu vreau sa te vad zambind. Gaseste un om care sa te faca sa razi, care sa iti vorbeasca respectuos si sa aiba incredere in tine. Un om care sa te trateze ca pe o doamna, care sa imparta cu tine fiecare succes si sa te ajute sa cresti, sa te maturizezi si sa inveti lucruri noi. EXISTA! Cateodata in spatele unui barbat ce-ti promite putine se ascunde un om care-ti poate dovedi multe. Gaseste un om care se va bucura atunci cand te va vedea zambind si nu te va trata cu indiferenta , nu va tipa la tine si nu iti va reprosa nimic. Indragosteste-te de omul care iti va alina slabiciunile si le va transforma in calitati. Un om care te va alege dintr-o mie, care se va trezi in fiecare dimineata cu zambetul pe buze si te va suprinde cu optimismul lui.

UN ASEMENEA OM CHIAR EXISTA, TREBUIE SA DESCHIZI OCHII.

Cu drag si iubire,

primul barbat din viata ta

TATA. fragment din cartea - EU sunt. femeie- Maria Cristiana Tudose

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page